Címlap Tanácsadás Tanácsadási szolgáltatások Minőségirányítási rendszer - MIR

Minőségirányítási rendszer - MIR

MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer kiépítése.

Egy szervezet üzleti sikere attól függ, hogy mennyire képes pontosan felmérni vevői jelenlegi és jövőben várható igényeit, valamint ki tudja-e elégíteni a vevői és a termékre, szolgáltatásra vonatkozó jogszabályi követelményeket és elvárásokat.   Az MSZ EN ISO 9001: 2015 szabvány a szervezet irányítási rendszerére vonatkozóan, olyan követelményeket tartalmaz, amelyek teljesítése esetén a szervezet a vevői elégedettség és annak folyamatos növelése révén, eredményes és hatékony működés mellett, eléri kitűzött üzleti céljait.

Szervezetten és átláthatóan biztosítja a szervezet céljainak megvalósításához szükséges folyamatokat és erőforrásokat. Képes folyamatosan fejleszteni irányítási rendszerét.

Az MSZ EN ISO 9001: 2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer mindenféle típusú és méretű szervezetnél bevezethető és működtethető a követelmények testre szabott értelmezésével és alkalmazásával.

A MIR előnyei:

  • Vezetési eszközként, a szervezetet segíti a vevők megelégedettségének növelésében, ezáltal a sikeres üzletmenet vitelében.
  • Ösztönzi a szervezeteket, hogy elemezzék a vevői követelményeket, meghatározzák azokat a folyamatokat, amelyek hozzájárulnak a vevői elégedettséghez és  ezeket a folyamatokat szabályozott állapotban tartsák,
  • Keretet ad a folyamatos fejlesztéshez, a vevői megelégedettség növeléséhez,
  • Bizalmat kelt magában a szervezetben és annak vevőiben az iránt, hogy a szervezet képes olyan termékek előállítására, amelyek egyenletesen teljesítik a követelményeket
  • A tanúsított minőségirányítási rendszer megléte már jelenleg is több esetben előfeltételként szerepe (pl. a közbeszerzési eljárások kiírásaiban, beszállítói pozíció megszerzésekor, stb.)
  • A szervezet munkatársai elsajátítják a minőségi termékgyártáshoz, szolgáltatásnyújtáshoz nélkülözhetetlen rendszergondolkodást.

FacebookIWIWTwitterGoogle bookmark